Online Video Advertising

Videostrip lanceert de VPAID interactieve pre-roll

Vandaag draait de eerste VPAID compliant pre-roll in het Videostrip netwerk. Het gaat om een interactieve commercial van de Film Doodslag, met Theo Maassen.

De gebruiker ziet een korte teaser van deze speelfilm. Hij wordt uitgenodigd om een langere versie te bekijken.. Deze wordt getoond binnen de zelfde player.

VPAID standaardiseert de communicatie tussen de video player en de in-stream video-advertentie (de pre-roll), wat interactie met de kijker mogelijk maakt. De mogelijkheden om de interactie met de eindgebruiker aan te gaan, zijn legio: van het tonen van extra videocontent en het spelen van een game tot het aanvragen van een proefrit. Dit alles kan binnen de Videoplayer. De kijker hoeft niet eerst worden verleidt om te klikken naar de website van de adverteerder.

De interactieve pre-roll combineert hiermee de interactie van een online advertentie met de effecten van een TV-commercial. Met de komst van de nieuwe standaard kan een adverteerder de interactieve videocommercial tonen over een zeer groot aantal websites.

Om een indruk te krijgen, bezoek http://sites.videostrip.com/cases

 

Post to Twitter

Poll

Wat is voor jou de meest belangrijke kpi van het inzetten van online video

View Results

Loading ... Loading ...
 • Graphene Shows Promise For Brain Implants 7 februari 2016
   Graphene, the super thin carbon material that’s been exciting scientists in the decade+ since single-atom thick graphene crystallites were successfully extracted from the bulk material, continues to give hints of a promising future blending electronics and biology. Read More
 • Robin And Saul Klein’s Localglobe Backs Online Mortgage Advisor Trussle 7 februari 2016
   Localglobe, the new VC fund from father and son duo Robin and Saul Klein, has led a £1.1 million investment in online mortgage advisor Trussle. Others joining the round include notable U.K.-based investors Ed Wray, co-founder of Betfair, Dan Cobley, ex-Google U.K. MD, and Ian Hogarth, co-founder and chairman of Songkick. Read More
 • How Super Bowl 50 Could Give a Boost to Verizon's Go90 5 februari 2016
  While Super Bowl 50 could set another TV viewership record, the audience that matters most to advertisers–adults 18 to 49–has been largely stagnant in recent years. But that may have to do more with where this crucial audience segment is watching the game, than whether they're watching it at all. For the fifth year in […]
 • Revolut Gets More Funding For Its Mobile Foreign Exchange Service 5 februari 2016
   British startup Revolut just closed its seed round. After announcing having raised $2.3 million this Summer, the company has added a couple of new investors. In total, the company has raised $4.8 million (£3.2 million) from Index Ventures, Balderton Capital, Seedcamp and Point Nine, Venrex and business angels. Read More
 • Viral Friday Week 5/2016: Super Bowl Special 2016 5 februari 2016
  Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week de Super Bowl Special 2016. Heb je een tip? Stuur 'm op! Lees meer over: Viral Friday Week 5/2016: Super Bowl Special 2016.
 • Airbnb Handed Over $1.3M In Tourist Taxes To The City Of Paris In Q4 2015 5 februari 2016
   The city of Paris has disclosed that Airbnb handed over nearly €1.2 million in tourist taxes in the last quarter of 2015. The actual figure was €1.169 million euros ($1.310M), generated by 1.4 million overnight stays during this period, according to AFP. Read More
 • Hoe Heineken 150 jaar vrouwenemancipatie door de afvoer spoelt 5 februari 2016
  ‘s Avonds laat. Telefoon. “Met wie?” Een krakerige stem aan de andere kant van de lijn. Aletta Jacobs. “Het is hier onder de grond al vochtig genoeg, zonder de tranen die ik moet laten om de nieuwe Heineken-campagne..” Op televisie zien we commercials, waarin vrouwen vertellen dat ze het leuker vinden als een man iets […]
 • Don’t Miss The TechCrunch Mini-Meetup During Mobile World Congress, Feb. 24! 5 februari 2016
   We are planning on holding a mini-meetup in Barcelona during MWC, offering you a chance to pitch TC writers as part of a pitch-off. Winners get free tickets to Disrupt New York. But we need your help. We have a venue, but we need more sponsors. Things are still in the planning stage but we will hold […]
 • Rocket Internet Sells Food Startups In Spain, Italy, Brazil, Mexico For $140M To Just Eat 5 februari 2016
   The takeout shakeout continues apace. Since going public in 2014, Rocket Internet has been trying to simplify and reorganize the tangle of e-commerce startups funded and grown by the Berlin-based incubator to make the main business more profitable. Today comes the latest move on that front. Rocket Internet is selling food takeaway operations in Spain, Italy, Brazil and Mexico to […]
 • With Soundsgood, Create And Publish Playlists On All Streaming Services 4 februari 2016
   Meet Soundsgood, a French startup that wants to make it easier to publish playlists on the web. While it’s never been a better time to create a playlist on a streaming service and share it with readers and followers, everybody uses a different streaming service. Soundsgood works with Spotify, YouTube, Deezer, SoundCloud with more integrations […]
 • Facebook Video Huge Growth Area 4 februari 2016
  Facebook is bullish on the potential of video advertising, and its focus will likely drive even more brands into the video ad fray this year -- with good reason. The company has said that users are watching 100 million hours of video daily on the social network. On its most recent earnings call in late […]
 • La Belle Assiette Grabs Another $1.5 Million For Its On-Demand Chef Service 4 februari 2016
   French startup La Belle Assiette just raised another $1.5 million (€1.3 million) to expand its services. The company has become a leading on-demand chef service in Europe, and is now looking at other opportunities in the events catering industry. Read More
 • Marc Dillon Takes CEO Role At Smarter Mobile Charger Startup, Asmo 4 februari 2016
   Former Jolla co-founder Marc Dillon has a new job in hardware: Finnish startup Asmo, which has been crowdfunding a mobile charger that switches off automatically when the device is fully charged, has today named Dillon as its new CEO. Read More
 • Beeldverhalers: 11 tips voor presenteren in online video 4 februari 2016
  Eva, Jeroen, Matthijs en Humberto behoren tot de top van Nederland als het gaat om presenteren en interviewen. Zij bedienen het grote publiek langs het ‘klassieke’ kanaal dat televisie heet. De komende jaren zullen we daarnaast een groeiende behoefte zien aan presentatoren die in opdracht van uitgevers, merken, adverteerders en organisaties via internet videoverhalen maken voor […]
 • Marketingfacts lanceert Special over Online video 4 februari 2016
  Na marketing automation is het tijd voor de tweede Special van 2016: online video. De beschikbaarheid van breedbandverbindingen, ook op mobiel, heeft de consumptie van video exponentieel doen groeien. Merken onderkennen de kracht ervan, maar hebben soms moeite om de specifieke kenmerken van online te erkennen en gebruiken. Lees meer over: Marketingfacts lanceert Special over Online […]
 • Instagram Unveils 60-Second Ads With T-Mobile and Warner Bros. 3 februari 2016
  Just in time for the Super Bowl, Instagram is now offering 60-second ads. The social platform's video promos had previously been limited to 15- and 30-second clips. The Facebook-owned platform began rolling out the new option today, with T-Mobile and Warner Bros. among the first to utilize the format. The wireless carrier is using it […]
 • SwiftKey’s Timely Exit 3 februari 2016
   Another European startup exits to an American tech giant. Predictive keyboard app maker SwiftKey, based in London, confirmed today it has sold to Microsoft. Sources put a price-tag of $250 million on the deal, although neither SwiftKey nor Microsoft are confirming a figure. Read More
 • EU-US Data Transfers Won’t Be Blocked While Privacy Shield Details Are Hammered Out, Says WP29 3 februari 2016
   The Article 29 Working Party, the body made up of representatives of individual European Member States’ data protection authorities (DPAs), has said today that it will not be taking enforcement action against companies that are using alternative transfer mechanisms in the wake of last year’s Safe Harbor strikedown. Read More
 • ReclameReview: Bloemenbureau Holland (Command Cupid) 3 februari 2016
  Er is niets nieuws aan het geven van een rode roos op Valentijnsdag aan iemand die je leuk vindt. Maar de manier waarop Bloemenbureau Holland dat nu faciliteert is wel nieuw: via livestreaming-app Periscope. Lees meer over: ReclameReview: Bloemenbureau Holland (Command Cupid).
 • ReclameReview: Bloemenbureau Holland (Command Cupid) 3 februari 2016
  Er is niets nieuws aan het geven van een rode roos op Valentijnsdag aan iemand die je leuk vindt. Maar de manier waarop Bloemenbureau Holland dat nu faciliteert is wel nieuw: via livestreaming-app Periscope. Lees meer over: ReclameReview: Bloemenbureau Holland (Command Cupid).